Hrvatski radio

Radio Split

"Veliki povratak" - glazbena noć uz Škoru, Bralića i grupu Dalmatino

21.02.2022.

09:35

Autor: Denis Šabić

Josip Radoš , Marijan Olujić i Miroslav Škoro

Josip Radoš , Marijan Olujić i Miroslav Škoro

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Nakon pune dvije godine pandemije vraćaju za velike hrvatske glazbene noći u Europi

Veliki povratak

Veliki povratak

Foto: CroNight / CroNight

« Veliki povratak » glazbena noć uz Škoru, Bralića i grupu Dalmatino

Josip Radoš i Marijan Olujić više od 30 godina žive u Švcarskoj, vraćaju zabavu i osmijeh na lica brojnih Hrvata koji žive u temljama Europe. Naime, već ove subote 26.veljače, 2022.g. u Zurichu agencijom CroNight, organiziraju glazbeni spektakl kojeg su nazvali « Veliki povratak ». Brojne ljubite hrvatskih glazbenih hitoiva nakon pune dvije godine apstinencije zbog pandemije korona virusa glazbenim nastupima će sigurno oraspoložiti i očarati Miroslav Škor, grupa Dalmatino i Tomislav Bralić i klapa Intrade.

- Redat će se hitovi koji spajaju naše ljude diljem Europe, dolazak su najavili iz Austrije, Njemačke, Belgije naravno Švicarske i drugih zemalja, a očekujemo dvije tisuće posjetitelja, odličnu zabavu koju ćemo dugo pamtiti, kazao nam je jedan od organizatora Josip Radoš .

Dugo smo čekali na prestanak epidemioloških mjera kod nas u Švicarskoj dodaje Dadoš, te se nada kako će ovo biti početak povratka poznatih Hrvatskih glazbenih noći koji se održavaju diljem Europske unije.

Podsjetimo ukratko :

- Josip Radoš, roden sam 20.10.1986 u Tomislavgradu. Kao dijete otisao je sa svojim roditeljim 1987. za Švicarsku. Završio je ekonomsku školu u Bernu i od 2012. radi u osiguranju AXA. Takoder već preko deset godina organizira hrvatske koncerte u Švicarskoj. Njegov prijatelj Marijan Olujic je već ranije krenuo s tim, a on se pridružio 2010. Također su prije 2 godine otvorili jedan hrvatski kafić u Bernu koji se zove People’s Bar & Lounge. Marijan Olujić je roden 1955. u Derventi, ali je odrastao u Zagrebu. Od 1992. živi u Švicarskoj i radi kao strojaski inženjer.

Hrvatska glazbena noć- Veliki povratak- Stadthalle dietikon Zurich , 26.02.2022. 20,00 sati.

 


Josip Radoš

Josip Radoš

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Josip Radoš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.