Hrvatski radio

Radio Split

Vladimir Sivc a.k.a. Mr. Louie u emisiji Jezgra radio Splita

10.03.2023.

06:19

Autor: HRT

Vladimir Sivc

Vladimir Sivc

Foto: Alan Mornar / HRT

Produkcijom se aktivno bavi od 2005 godine, i do danas je izdao 10 albuma, više od 40 singlica, a njegova glazba se pojavljuje na preko 30 različitih kompilacija

Vladimir Sivc a.k.a. Mr. Louie, rođen 19. kolovoza 1979. u Osijeku, predstavlja svoj projekt Funky Destination. Kao revolucionarni povratak retro osjećaju čistog funky instinkta, bio je spreman stvoriti divlji groovy zvuk, stvarajući fuziju između funka, soula, housea i breakbeata, sa primjesama, bossa-nove, disca, pa sve do boogaloo i latino utjecaja. Louie je svoje prve korake u glazbi napravio svirajući akustičnu, kasnije i električnu gitaru, nakon čaga ući svirati, bass i klavijature, a nakon prvog susreta s gramofonima, zaljubljuje se u mixanje, te radi kao dj vrteći tada glazbu isključivo na vinilu.

Kasnije počinje stvarati vlastitu glazbu, putujući kroz razne stilove, koristeći house i tribal elemente nastojeći što više izbjeći umjetnu obradu zvuka. Korištenjem živih instrumenata zvuk ostaje svjež i živ, što rezultira glazbenim proizvodom čije vibracije sadrže neslomljivu snagu pokreta.

Produkcijom se aktivno bavi od 2005 godine, a prvo izdanje izlazi 2008 godine, nakon čaga sve do danas broji 10 albuma, više od 40 singlica, a njegova glazba se pojavljuje na preko 30 različitih kompilacija, a najviše surađuje sa labelima poput Timewarpmusic (Grčka), Irma Records (Italija), te Cold Busted (US).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici