Hrvatski radio

Radio Split

1. Glazbene večeri u Kaštel Gomilici

20.07.2018.

10:44

Autor: Mladen Vuković

1. Glazbene večeri u Kaštel Gomilici

1. Glazbene večeri u Kaštel Gomilici

Foto: - / -

Prvo izdanje festivala "Glazbene večeri kod Sv. Jeronima" koje će se, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, održati u Kaštel Gomilici od 23. srpnja do 16. kolovoza 2018. donosi četiri izuzetna glazbena događaja.

U ponedjeljak, 23. srpnja solistički recital u staroj crkvi Sv. Jeronima održat će renomirani hrvatski gitarist Mislav Režić. Na programu pod nazivom "La Catedral" će se naći neka od najpoznatijih djela pisanih za gitaru 
uključujući i nekoliko djela hrvatskih autora.

28. srpnja u župnoj crkvi Sv. Jeronima koncert će održati Hrvatski barokni ansambl, najznačajniji ansambl u zemlji specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja. Ovom prilikom, ansambl će nastupiti s djelima francuskog baroka.

2. kolovoza u staroj crkvi Sv. Jeronima nastupiti će atraktivni Splitski gitaristički kvartet s programom pod nazivom "La Fiesta" koji se sastoji od obradbi te originalnih skladbi pisanih za ovaj sastav.

I na kraju, 16. kolovoza na Opatičinom trgu ispred Kaštilica nastupiti će ansambl za hrvatsku tradicijsku glazbu "Harmonija disonance". Ansambl je baziran na vokalnoj tradiciji dalmatinske Zagore i otoka, a obuhvaća i repertoar vokalne tradicije koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Svi koncerti počinju u 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.