Hrvatski radio

Radio Split

10. Festival KLAPE GOSPI SINJSKOJ

01.08.2018.

12:27

Autor: MV

10. Festival KLAPE GOSPI SINJSKOJ

10. Festival KLAPE GOSPI SINJSKOJ

Foto: - / -

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Sabora Republike Hrvatske i Grada Sinja, u četvrtak 2. kolovoza u Sinju će se održati 10. Festival marijansko-duhovne klapske pjesme "Klape Gospi Sinjskoj".

 

Po izboru umjetničkog direktora Festivala, Mojmira Čačije, na Festivalu će nastupiti 13. klapa: Sveti Nikola, Šinjorine, Žrnovnica, Vidulice, Pasika, Amfora, Kaleta, Ćuvite, Munita, Kampaneli, Neverin, Angeluš i Contra.

U natjecateljskom dijelu programa klape će pjevati izvorne marijanske pjesme u obradi za klape.

Snimku Festivala prenosit će Hrvatska radiotelevizija uoči blagdana Velike Gospe, a Radio Split na blagdan Velike Gospe.

Festival 'Klape Gospi Sinjskoj' odmah je prepoznat u glazbenom svijetu pa su albumi s Festivala 2009. i 2010. godine u izdanju Croatia Recordsa nominirani za nagradu Porin. Albumi iz 2010. i 2011. godine nominirani su u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe dok je album s Festivala 2011. nominiran u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe.

Festival ima humanitarnu notu, pa će dio prihoda biti doniran Fondu Gospe Sinjske koji pomaže studentima slabijeg materijalnog stanja.

Festival će se održati u četvrtak, 02.kolovoza.2016.g. u 20:30sati u dvorištu crkve Čudotvorne Gospe Sinjske .

Besplatne ulaznice, koje služe kao i glasački listići, zainteresirani mogu preuzeti u knjižari i papirnici Papirko u Vrličkoj ulici ili na porti crkve.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.