Hrvatski radio

Radio Split

130. obljetnica rođenjaJosipa Škarića

25.05.2017.

12:43

Autor: RS, Ivica Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U okviru prosvjetno-kulturne manifestacije "Nazorovi dani", Nastavni zavod javnog zdravstva Splitsko-dalmatinske županije obilježava 130. obljetnicu rođenja dr. Josipa Škarića, jednog od utemeljitelja Higijenskog Zavoda.

U okviru programa liječnici specijalisti NZJZ SDŽ održat će tematska predavanja, nakon čega slijedi prigodni dio programa u izvođenju učenika Osnovne škole Vladimir Nazor - Postira na Braču. Svečani skup održat će se 26. svibnja 2017. (petak), u knjižnici Nastavnog zavoda (Vukovarska 46) s početkom u 12.00 sati.

Idemo i u Postira

Pod pokroviteljstvom Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu hrvatskog Sabora u Postirima na Braču, rodnom mjestu pjesnika Vladimira Nazora, 26. svibnja počinje tradicionalna 22. po redu prosvjetno kulturna  manifestacija „Nazorovi dani“ koja se priređuje u spomen na tog velikana i barda hrvatske pisane riječi. Središnja tema dvodnevnog skupa je „Vladimir Nazor i Hrvatski jezik“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.