Hrvatski radio

Radio Split

14. Dani Mile Gojsalić u Kostanju

13.07.2016.

08:03

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poj 'cvrčaka sa seoskih smrča' čut će se i ovog vikenda u Kostanju na 14. Danima Mile Gojsalić, koji u četvrtak, 14. srpnja 2016. nude dječji igrokaz "Poljički Romeo i Julija" u izvedbi HKUD Kostanje, 15. srpnja večer soparnika i koncert Gradske glazbe Imotski, a 16. srpnja klapsku večer.

Ova tradicionalna kulturološka manifestacija svake godine iznjedri barem jedan, a češće i više događaja za koje se može reći da su pravi mali bašćinski ditirambi.

Pridružujući se obilježavanju tisućljetnog spomena imena Poljica, program ovogodišnjih 14. Dana Mile Gojsalić bit će, pored ostalog iz bogate programske ponude, na više načina prožet poljičkim uspomenama, ali i sadašnjošću ovog bisera u srcu Dalmacije.

Svi programi počinju u 20,30 sati na Trgu sv. Mihovila.

Prve večeri je dječji igrokaz „Poljički Romeo i Julija“ i prigodni nastup dječje zbora HKUD Kostanje, drugog dana je natjecanje za najbolji poljički soparnik, uz koncert Hrvatskog puhačkog orkestra - Gradske glazbe Imotski, uz sopranisticu Mariju Buzdovačić, a trećeg i posljednjeg programskog dana je klapski koncert "Pripovid o Dalmaciji" tematski posvećenom Poljicima i drevnoj Poljičkoj knežiji, uz nastup devet klapa.

Vrhunac programa je dodjela plakete „Mile Gojsalić“ ovogodišnjem laureatu, najboljem poljičkom nogometašu svih vremena – Ivanu Perišiću.

Evo što nam je kazao organizator Ante Mekinić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.