Hrvatski radio

Radio Split

17. Festival karikatura SOLIN 2022

19.09.2022.

20:10

Autor: Mladen Vuković

Program i Listešov album

Program i Listešov album

Foto: Radio Split / HRT

Ovog tjedna od 22. do 25. rujna u Solinu se održava 17. Međunarodni festival karikature SOLIN 2022, u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Grada Solina, Javne ustanove u kulturi Zvonimir, Gradske knjižnice Solin i hotela Salona Palace.

O Festivalu u posezoni govorili su i predsjednica Turističke zajednice Jelena Stupalo i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

 


   

Jelena Stupalo

Dalibor Ninčević

Organizatori Festivala

Organizatori Festivala

Foto: Radio Split / HRT

Festival počinje u četvrtak 22. rujna u 20 sati u Teatrinu Gradske knjižnice u Solinu predstavljanjem strip albuma Gladijator Pegula - Priča o Solinu autora Nikole Listeša. O stripu u nakladi GK Solin govorit će strip autori Vinko Barić i Damir Ercegović - kaže u ime nakladnika ravnatelj Gradske knjižnice Solin Ivan Peroš.

Na Festival je pristiglo 920 karikatura iz 52 zemlje s motivima turizma i slobodne teme, Grand Prix dobio je Marco de Angelis iz Italije, drugu nagradu Konstantin Kazanchev iz Ukrajine, a treću Ratko Maričić iz Hrvatske, dok su specijalne nagrade dobili Milan Alašević (Slovenija), Michel Moro Gomez (Kuba), Seyran Caferli (Azerbejdžan) i Silvano Mello (Brazil) - kaže direktor festivala Marko Ivić. Otvorenje izložbe je u petak 23. rujna u 19 sati u galeriji Zvonimir.

U petak, 23. rujna u 10 sati počinje radionica za škole, u subotu 24. rujna od 17 do 19 sati te u nedjelju 25. rujna od 9 do 11 sati je druženje s karikaturistima na malom Glorijetu, možete dobiti i svoj karikaturistički portret - kazao je ravnatelj Doma Zvonimir Tonći Ćićerić.

U subotu u 20 sati na Gradini je stand up program Željka Pervana.

Marko Ivić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.