Hrvatski radio

Radio Split

2. konferencija "Sigurnost povijesnih gradova"

15.03.2018.

08:32

Autor: Mladen Vuković

Filipović, Vetma, Marendić i Ninčević

Filipović, Vetma, Marendić i Ninčević

Foto: - / -

2. Međunarodna konferencija "Sigurnost povijesnih gradova 2018. - Izazovi turizma" održat će se u petak i subotu - 16. i 17. ožujka 2018. u hotelu "Le Meridien Lav" u Podstrani. Glavni organizator je Hrvatska udruga povijesnih gradova koja je osnovana 2011. u Dubrovniku i okuplja 20 gradova.

Novi predsjednik Hrvatske udruga povijesnih gradova je načelnik Općine Klis Jakov Vetma, koji ističe dobar primjer da će Klišani ove godine zaraditi tri milijuna kuna od turizma, te da bi trebalo težiti tome da lokalne zajednice brinu o kulturnoj baštini na svom području.

Na skupu o važnosti sigurnosti u turizmu, koja je pokazatelj kvalitete života, govorit će stručnjaci iz šest zemalja, a u ime suorganizatora skupa, udruge IPA Splitsko-dalmatinske govorit će i njezin predsjednik, ujedno i načelnik Policijske uprave Slobodan Marendić.

Jedan od suorganizatora skupa je i grad Solin, koji je član Hrvatske udruge povijesnih gradova, koji zadnjih godina dosta ulaže u zaštitu kulturne baštine iako im nije stvarni vlasnik pa i ne ostvaruje prihode od njih. Grad Solin koristi i europske novce u zaštiti svoje industrijske baštine – ističe gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Odjel forenzičkih znanosti Sveučilišta Split pripremit će Zbornik radova i priopćenja te će velik broj studenata biti uključen u skup - najavio je voditelj Odjela Ivica Filipović.

Tvrđava Klis u obnovi

Tvrđava Klis u obnovi

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.