Hrvatski radio

Radio Split

20 posto manje novca za kulturu

05.06.2020.

14:16

Autor: Miranda Hrabar

20 posto manje novca za kulturu

20 posto manje novca za kulturu

Foto: - / -

Zbog posljedica korona krize, koja je utjecala i na financijsko stanje u javnim proračunima, Grad Split je primoran smanjiti iznos novca namijenjen javnim potrebama u kulturi za ovu godinu. Tako će planirani iznos od 3 milijuna 712 tisuća kuna biti smanjen za 20 posto.

To znači da će na ukupno 208 programa biti raspoređeno 2 milijuna 970 tisuća kuna. Umanjeni iznos odnosi se na korisnike koji su obuhvaćeni "Planom raspodjele financijskih sredstava za predlagatelje programa koji nisu proračunski korisnici za 2020. godinu".

Novom raspodjelom novca vodilo se računa o održivosti svakog prijavljenog projekta te o pronalaženju optimalnog rješenja za sve korisnike novca, poručio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozivajući udruge, neprofitne organizacije i pojedince da unatoč nepredviđenim okolnostima ustraju u realizaciji svojih planiranih projekata i tako pridonesu splitskoj kulturnoj sceni.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.