Hrvatski radio

Radio Split

23. dječji krnjavel u Kambelovcu

01.02.2020.

12:00

Autor: Mladen Vuković

23. dječji krnjavel u Kambelovcu

23. dječji krnjavel u Kambelovcu

Foto: - / -

Karnevalska udruga Polantana iz Kaštel Kambelovca preuzela je u petak u hotelu Kastel, u Kaštel Lukšiću, ključeva grada Kaštela koje je predala dogradonačelnica Jadranka Bosančić-Matok. Ključeve grada preuzeo je Stipe Krokar.

Prvi put maškaranu vlast su preuzela i djeca, mali predsjednik Marino Kapov poručio je da će svi veliki postati mali, a mali veliki. Okrunjena je i nova kraljica krnjevala - Antonija Kapov.


23. DJEČJI KRNJEVAL

Ove nedjelje, 2. veljače 2020. godine, u 14:00 sati održat će se 23. Dječji krnjeval.

Maškarana povorka krenut će od Baletne škole do Brca u Kaštel Kambelovcu. U povorci će veselo koračati oko 400 mališana iz vrtića grada Kaštela, te okolnih gradova Trogira, Solina, Primorskog Dolca te iz osnovnih škola iz Kaštela, Dječjeg doma Miljenko i Dobrila, Dječje kazalište Škatula i dječji zbor Srdelice. Cijelu povorku će uveseljavati Kaštelanske i Solinske mažoretkinje.

Po završetku vesele maškarane povorke, slijedi kratka zabava za djecu na Brcu, a zatim paljenje krnje, krivca za sve nedaće.

25. kambelovački krnjeval bit će 16. veljače. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.