Hrvatski radio

Radio Split

250 gitarista na Omiš Guitar Festu

11.04.2016.

20:09

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Grada Omiša, od 19. do 23. travnja 2016. u Omišu će se održati zasigurno do sada najveći gitaristički festival na ovim prostorima. Dolazak je potvrdilo preko 250 natjecatelja iz cijelog svijeta.

19. 04. Festival otvara Vlatko Stefanovski svojim solističkim koncertom.

20. 04. nastupa jedan od ponajboljih električnih gitarista Muris Varajić.

21. 04. nastupaju mladi meksički gitarist Garcia Garcia Josue Arody i gitaristička legenda Carlo Marchione na klasičnoj gitari, a nakon njih flamenco zabava uz Mirzu Redžepagića i Los Oyolose.

22. 04. praizvest će se djela mladih hrvatskih skladatelja Vlade Brzovića i Hrvoja Tona u izvedbi ansambla Laurum a nakon njih večer je rezervirana za nastup "U susret sevdahu" uz  ansambl Šadrvan.

Posljednji dan festivala 23. 04. nastupa afro američki blues glazbenik Rip Lee Pryor.

Zasigurno svi ljubitelji gitare će uživati u nikad kvalitetnijem koncertnom i pratećem programu koji će se sastojati od mnogobrojnih predavanja, promocija, izložbi gitara i prateće opreme te modnom revijom gitara.  

I poznati Omiški fotograf Leo Tomić izdao je kolaž slika povodom Omiš guitar festa, a u pripremi su i izložbe radova po mnogobrojnim omiškim kafićima i restoranima. 
 
Više informacija o ovom jedinstvenom događaju možete dobiti na: www.omisguitarfest.com
 
A organizatori poručuju "Gitara je život - a život je na Omiš guitar fest-u"

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.