Hrvatski radio

Radio Split

26. Raosovi dani u Medovu Docu

04.07.2019.

18:42

Autor: Denis Šabić

Bistu Ivana Raosa izradio je Stipe Sikirica

Bistu Ivana Raosa izradio je Stipe Sikirica

Foto: - / -

Udruga građana Medov Dolac i Društvo hrvatskih književnika - Ogranak Split pozivaju na 26. Raosove dane koji će se održati u subotu, 6. srpnja 2019. u Medovu Docu. Tradicijski program u spomen Ivana Raosa (1921. - 1987.) počinje u 19 sati misom zadušnico u župnoj crkvi sv. Roka u Medovu Docu.

Program se nastavlja u 20 sati ispred književnikove rodne kuće kada će o Raosu i humoru u njegovu književnom djelu govoriti Mladen Vuković, Ivica Šušić i Miljenko Buljac. Stihove kazuju Anita Brajković, Kata Lendić i Antonija Galić. 
U 21 sat predstavu TESTAMENT Vanče Kljakovića u režiji Trpimira Jurkića odigrat će Kulturno-umjetnička udruga Mosor iz Gata, a u zabavnom programu nastupit će KUD Dicmo iz Dicma i gangašice KUD-a Zvuci s kamena i krša. 

Raosovi dani utemeljeni su 1994. i održavaju se na spomendan Ivanove smrti 8. srpnja, u početku su trajali tri dana, zadnjih godina održavaju se prve subote u srpnju. Objavljena su dva broja Raosova zbornika s radovima izrečenim na Raosovim danima, a početkom trećeg tisućljeća dodjeljivana je nagrada "Ivan Raos" za najbolji novi monodramski tekst, jer je Raos napisao najviše monodrama između ukupno 36 drama i prvi u hrvatskoj književnosti objavio knjigu s deset monodrama (Žene i muževi, Subotica, 1958.).

Evo što nam je o ovogodišnjim Raosovim danima kazao predsjendik Udruge građana Medov Dolac Bogoslav Džaja:

 

 

 

BOGOSLAV DŽAJA 1. dio

BOGOSLAV DŽAJA 2. dio

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.