Hrvatski radio

Radio Split

29. simpozij "Skrbi za sebe!..."

17.03.2021.

07:54

Autor: MV

29. simpozij "Skrbi za sebe!..."

29. simpozij "Skrbi za sebe!..."

Foto: - / -

Katolički bogoslovni fakultetu Sveučilišta u Splitu organizira 26. međunarodni simpozij o temi "Skrbi za sebe! Suvremenost jednog antičkog imperativa". Simpozij će se održati 17. ožujka 2021., od 9 do 19 sati, a praćenje je omogućeno online, putem poveznice na YouTube kanalu.

Namjera simpozija je osvijetliti suvremenu prisutnost antičkog imperativa o potrebi skrbi za sebe u svijesti suvremenog čovjeka, unutar liberalno kapitalističkog društva. Propitivat će se načini na koje se pojavljuje i traži ovaj odgovor, opisat će se kako Zapad odgovara ovom imperativu i sučeliti ga sa shvaćanjem čovjeka u kršćanstvu. Na skupu će sudjelovati 18 predavača, 3 iz inozemstva, 6 s drugih učilišta u Hrvatskoj i 9 s Fakulteta.

Simpozij će se održati uz strogo poštivanje epidemioloških mjera te je ograničeno fizičko prisustvovanje samome simpoziju. Svi zainteresirani simpozij će moći pratiti uživo na youtube kanalu Fakulteta, na kojem će biti dostupna i snimka simpozija. Youtube kanal na kojem se može pratiti simpozij nalazi se na ovoj poveznici.

Više na poveznici: https://www.kbf.unist.hr/hr/znanost/znanstveni-skupovi/1662-medunarodni-znanstveni-simpozij-kbf-a-u-splitu-skrbi-za-sebe-suvremenost-jednog-antickog-imeperativa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.