Hrvatski radio

Radio Split

41. Splitski salon s vizualnim radovima

18.11.2021.

16:34

Autor: MV

Ovogodišnji plakat Splitskog salona

Ovogodišnji plakat Splitskog salona

Foto: - / -

41. SPLITSKI SALON počinje u petak 19. studenoga 2021. u 19 sati u Multimedijalnom kulturnom centru Split, ove godine pod nazivom ''Ne posve izgubljeni jedni za druge''. Nakon stanke od dvije godine dana, ključna splitska likovna manifestacija posvećena suvremenoj umjetnosti vraća se grad.

Salon kustoski potpisuje Ivana Meštrov u suradnji s Anom Janevski s namjerom afirmiranja vizualnih radova, vizualnih i društvenih istraživanja pozvanih umjetnica,kolektiva i suradničkih organizacija koja promiču kompleksnosti feminističkih genealogija, potiču na produktivne dijaloge među generacijama kao načine izgradnje pravednijih povijesti, imaginiraju uključivije i zelenije sadašnjosti, lokalno, ali i mnogo šire - objavio je HULU Split. 

Sudjeluju: Zrinka Šimičić Mihanović i Marina Bauer, Didier Douet / Karla Crnković i WWF Adria/Vida Guzmić / Nicole Hewitt Ivan Slipčević / Tatjana Dunja Ivanišević / Jelena Maksimović / Maja Marković i Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja / Nadija Mustapić / Karlo Papišta, Duška Boban, Martin Baće, Goran Škofić / Matea Šabić Sabljić / Alieta Monas Plejić / Renata Poljak / Sonja Pregrad i Tin Dožić, Andro Giunio / Lala Raščić / Neli Ružić / Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja i Stella Leboš, Luana Lojić. 

Izložbeno-izvedbeni program se nastavlja u subotu 20. 11. u Salonu Galić, u KBC-u Split u ponedjeljak 22. 11., Hrvatskom pomorskom muzeju Splitu u utorak 23.11., te u Akvariju Bačvice u subotu 4. 12. 2021. Tijekom Salona odvijat će se i popratni, diskurzivni program. 

Evo što o ovogodišnjkem 41. Splitskom salonu i prvoj izložbenoj večeri kaže kustosica Ivana Meštrov:

Ivana Meštrov

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.