Hrvatski radio

Radio Split

54. Festival dalmatinskih klapa u Omišu

16.07.2020.

10:31

Autor: Mladen Vuković

54. Festival dalmatinskih klapa    u Omišu

54. Festival dalmatinskih klapa u Omišu

Foto: - / -

54. Festival dalmatinskih klapa u Omišu ovog će ljeta biti, zbog koronavirusa, u skraćenom izdanju od 16. do 25. srpnja 2020. godine ponuditi pet koncerata i predstavljanje monografije o Ljubi Stipišiću Delmati Klape za finalne večeri odabrane du nakon pregleda video snimki pjesama.

PROGRAM

54. FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ
16. srpnja - 25. srpnja 2020.

četvrtak, 16. srpnja
Predstavljanje monografije Herci Ganza: „Nima vaki testamenta“ o djelu Ljube Stipišića Delmate

petak, 17. srpnja
Trg Stjepana Radića, 21 sat
Večer Novih skladbi

subota, 18. srpnja
Trg Stjepana Radića, 21 sat
Večer mješovitih klapa

četvrtak, 23. srpnja
Trg sv. Mihovila, 21.30 sati
25. tradicionalni koncert „Grad Zagreb Gradu Omišu“

petak, 24. srpnja
Trg sv. Mihovila, 21 sat
Završna večer ženskih klapa

subota, 25. srpnja
Trg sv. Mihovila, 21 sat
Završna večer muških klapa

 

Iz ovogodišnjeg je programa u dogovoru s maestrom Rajmirom Kraljevićem izostavljena Autorska večer, te će se ona održati sljedeće godine kada nas očekuje jubilarni 55. omiški Festival. Također, izostavljena je Večer klapa debitanata, ali će najbolja klapa debitant imati priliku nastupa u Omišu ukoliko stručni sud donese takvu odluku temeljenu na kvaliteti dostavljenog zvučnog zapisa. Premijerno održavanje nove natjecateljske večeri, Večeri dječjih klapa također je odgođeno za iduću godinu jer dječje klape u proteklom razdoblju nisu imale mogućnosti pripremati se za natjecanje. Festivalsko vijeće odlučilo je da se ove godine neće održavati tri izborne večeri u kategorijama ženskih i muških klapa. Koje će klape izboriti izravno mjesto u Završnim večerima donijeti će stručni sud na temelju audio i video zapisa klapa dostavljenih na adresu Festivala prema preciznim kriterijima i vremenskom roku. O svim detaljima klape će biti pravovremeno obaviještene. Hrvatska radiotelevizija zainteresirana je za izravan prijenos završnih večeri, kao i prethodnih godina - kazao je direktor Festivala Mijo Stanić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.