Hrvatski radio

Radio Split

65 godina dječjih odjela Gradske knjižnice

17.06.2020.

13:59

Autor: Mladen Vuković

65 godina dječjih odjela Gradske knjižnice

65 godina dječjih odjela Gradske knjižnice

Foto: - / -

U povodu 65. rođendana splitskih dječjih knjižnica, Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu organizira Malu čarobnu obljetnicu, a čarolije bajke i igre dočarat će djeci, u svojoj režiji i izvedbi, dramska umjetnica Jasmina Žiljak Ilinčić.

Na dječjim odjelima Gradske knjižnice čita se, pripovijeda, kreira, igra… već 65 godina, a rođendan se slavi u petak 19. lipnja na Marjanu!

Turistički vlakići voze u 9:00 i 9:30 sati i čekaju male čitatelje ispred kipa Grgura Ninskoga. Program počinje u 10 sati i traje oko 30 minuta, a namijenjen je djeci od 4 i više godina. Zapjevat će mališani iz vrtića Švrćo, Miki i PalčićDječjeg vrtića Cvit Mediterana.

Jasmina Žiljak Ilinčić dramska je pedagoginja i pripovjedačica, glumica i diplomirana učiteljica s petnaestogodišnjim iskustvom održavanja stručnih edukacija i kreativnih radionica za djecu, mlade i odrasle. Bajke, jednostavno, obožava. Slaže se s mudrim ljudima koji kažu da su bajke stvarnost koja čini svijet ljepšim i da će, ako čitaju puno bajki, djeca biti puno pametnija. Dakako, i mi, knjižničari, dijelimo to mišljenje!

Napomena: 

U slučaju kiše i lošeg vremena, ovo događanje se odgađa!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.