Hrvatski radio

Radio Split

70. rođendan planinara "Kozjak"

25.04.2019.

07:36

Autor: MV

70. rođendan planinara   "Kozjak"

70. rođendan planinara "Kozjak"

Foto: - / -

Hrvatsko planinarsko društvo Kozjak iz Kaštela u subotu 27. travnja počinje s proslavom 70. obljetnice utemeljenja. U sklopu proslave bit će premijerno prikazan dokumentarni film o radu Društva od osnutka do danas "Kozjak - Tragovima prvih koraka".

Trailer filma možete pronaći na sljedećem linku:https://youtu.be/jalijZSnaNY

Hrvatsko planinarsko društvo Kozjak danas broji oko 150 članova. Kroz svoj rad organizirali su planinarske izlete, obnovili, očistili i označili brojne staze na Kozjaku i aktivno radili na promociji planinarstva i zaštiti prirode.

Najimpresivnija aktivnost društva je svakako izgradnja i održavanje Planinarskog doma Putalj, koji je 2015. godine proglašen najljepšim planinarskim domom u državi, a svakodnevno je okupljalište brojnih građana Kaštela i okolice, kao i stranih planinara i turista.

Obilježavanje 70 godina postojanja HPD-a Kozjak započinje trodnevnim programom u travnju, a nastavlja se brojnim događanjima kroz cijelu godinu. Za sve prijatelje Društva u subotu, 27. travnja, organizirane su izletničke ture na matičnoj planini te zabavno-glazbeni program, nastavlja se u nedjelju, 28. travnja, otvaranjem penjališta Putalj te u ponedjeljak, 29. travnja, svečanom skupštinom Društva i projekcijom dokumentarnog filma „Kozjak – Tragovima prvih koraka“.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.