Hrvatski radio

Radio Split

9. Festival čakavske riči u Škripu

24.08.2018.

17:22

Autor: MV

9. Festival čakavske riči u Škripu

9. Festival čakavske riči u Škripu

Foto: - / -

Škrip i Muzej otoka Brača i ove su godine, posljednjeg vikenda u kolovozu, domaćini devetog Festivala čakavske riči „Stjepan Štefe Pulišelić“ posvećenog velikom bračkom čakavskom pjesniku rođenom u Škripu.

U petak 24. kolovoza na magičnoj pozornici iza Muzeja otoka Brača, održat će se večer dalmatinskih klapa, kao svojevrsna uvertira čakavskoj pjesničkoj večeri u subotu 25. kolovoza, posvećenoj ljubavi i erotici!

Na klapskoj večeri s početkom u 21 sat, po odabiru Pjera Mirića, mladog bračkog pjesnika čiji su mnogi stihovi uglazbljeni za klapsko pjevanje, nastupit će muške klapa „Braciera“ iz Bola i „Korda“ iz Lumbarde, mješovita klapa „Kampaneli“ iz Kaštela te ženske klape “Kurjože“ iz Podstrane i „Orca“ iz Splita.

U subotu 25. kolovoza u 21 sat očekuje nas pjesnička večer na temu „ljubavna i erotska poezija na čakavici“. Na natječaj koji je objavila Turistička zajednica Grada Supetra pristigli su radovi pjesnika i pjesnikinja  srednjodalmatinskih otoka – Brača, Hvara, Visa i Šolte. Imat ćemo priliku čuti dosad neobjavljene poetske radove Ivone Džimbeg, Ivice Jakšića Čokrića Puka, Pjera Mirića, Pepe Kalafata i drugih.

Organizatori devetog „Festivala čakavske riči" koji se održava u sklopu manifestacije „Supetarsko lito“ su Turistička zajednica Grada Supetra, Muzej otoka Brača i Narodna knjižnica Supetar, a organizacijski odbor čine dr. sc. Lucija Puljak, Jasna Damjanović, prof. Gita Dragičević i Ivan Cvitanić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.