Hrvatski radio

Radio Split

11:43 / 12.10.2020.

Autor: MV

9. Festival nezavisne kulture Platformat

9. Festival nezavisne kulture Platformat

9. Festival nezavisne kulture Platformat

Foto: - / -

Osmi festival nezavisne kulture – Platformat počinje u petak 16. listopada u 20 sati u Amfiteatru Doma mladih projekcijom filmova iz recentne produkcije Kino kluba Split, nakon čega slijedi glazbeni program KLFM Soundsystema u dvorištu kluba Kocka, ali dio aktivnosti održavat će se i ranije.

U subotu 17. 10. od 11 do 16 sati održava se radionica Clubture na temu razvoja publike namijenjena članicama mreže DKC-HR, ali i ostalim zainteresiranim organizacijama nezavisne kulturne scene koje provode kulturne i umjetničke programe. Zamišljena je kao peer-to-peer proces učenja tijekom kojeg će sudionici imati priliku diskutirati i dijeliti iskustva o metodama pristupa lokalnoj publici, s posebnim naglaskom na prevladavanje novih izazova u razdoblju pandemije. Facilitatorica je Mirela Travar.

Također u subotu u 17 sati u suradnji s mrežom Clubture, Platforma Doma mladih i Kulturpunkt.hr pozivaju na otvoreni razgovor o splitskoj nezavisnoj kulturnoj sceni čiji je cilj okupiti što veći broj protagonista koji će u javnom forumu zajednički rekonstruirati prošla događanja te mapirati aktualne tendencije i probleme s kojima se suočavaju. U razgovoru sudjeluju predstavnici organizacija u polju nezavisne kulture, pojedinci koji su dugi niz godina uključeni u njen razvoj, kao i svi zainteresirani za teme i fenomene koji se u tom polju otvaraju i problematiziraju - izvijestili su organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.