Hrvatski radio

Radio Split

Ambijentalna instalacija u Galeriji Škola

15.11.2021.

14:48

Autor: MV

Foto Galerija Škola

Foto Galerija Škola

Foto: - / -

Posebnim uređajima koji pretvaraju elektromagnetske vibracije biljki u zvuk, Hrvoje Cokarić i učenici 3. razreda Slikarskog odjela splitske Škole likovnih umjetnosti kreirali su ambijent ugodan i za biljke i za ljude. Riječ je o ambijentalnoj instalaciji "New Deal" koja se predstavlja

u Galeriji Škola u utorak, 16. studenog, u 19:00 sati. Izložba će biti otvorena do 29. studenog 2021.

Instalacija je realizirana kroz institucionalnu suradnju Prirodoslovnog muzeja u Splitu i Škole likovnih umjetnosti.

Učenici škole koji su sudjelovali u pripremi instalacije su Leonarda Bacelj, Marina Holovka, Ana Radmilo, Eva Tipić, Marija Tipić, Dujam Vitković i Norah Vuković.

Osim što ih možemo beskrajno gledati i uživati u njihovoj blizini, biljke doista možemo i poslušati. Hrvoje Cokarić je mentorski, kroz niz od četiri radionice s učenicima Škole likovnih umjetnosti, kreirao baš jedan takav zvučno-likovni ambijent, ugodan i za biljke i za ljude. E sad, ljudi će se obično lako izjasniti o tome sviđa li im se nešto ili ne, no kako ćemo znati što biljke misle ili o nečem osjećaju? Navratite pogledati. Odnosno, poslušati! - poručuju iz Galerije.

Hrvoje Cokarić

Hrvoje Cokarić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.