Hrvatski radio

Radio Split

Bogat program događanja u rujnu

05.09.2018.

17:57

Autor: Mladen Vuković

Bogat program događanja u rujnu

Bogat program događanja u rujnu

Foto: - / -

U gradu Hvaru ostvareno je 2% više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2017. što je znak da Grad Hvar i Turistička zajednica grada Hvara nastavljaju s obilježavanjem 150. godišnjice organiziranoga turizma u Hvaru, koje se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Najavljeno je niz događanja tijekom rujna.

U srijedu, 5. rujna održat će se predstavljanje Zbirke turističkih karata i planova Hrvatskog muzeja turizma u Gradskoj knjižnici i čitaonici Hvar.

6. rujna u Lođi je otvaranje izložbe „Slikopisi jadranske obale – fotografije Karla Kasera”. Istoga dana u galeriji Arsenal - gdje je do 7. rujna otvorena izložba “Ljeti”, djela suvremenih hrvatskih likovnih autora iz Palmižanske kolekcije - Dagmar Meneghello predstavit će katalog izložbe.

U subotu, 8. rujna u Arsenalu će se održati razgovor o kiparstvu Kuzme Kovačića, u okviru izložbe “Kipovi od svjetlosti” koja će u prizemlju Arsenala biti otvorena do 20. rujna.


Ljetnikovac Hanibala Lucića 12. rujna ugostit će Večer folklora Folklornog društva Šaltin (u okviru 57. hvarskih ljetnih priredbi).

Na Ljetnoj pozornici Veneranda, 14. rujna održat će se Koncert za RK Hvar, dok će ženska klapa Bodulke svoj koncert održati 16. rujna u klaustru Franjevačkog samostana (57. hvarske ljetne priredbe).

18. rujna u Lođi će se održati projekcija filma Srednje škole Hvar „HVAR-story“, a 19. rujna otvaranje izložbe „Hvarska baletna čarolija“. 


U galeriji Arsenal svoj će koncert 23. rujna imati Pjevačko društvo Hvar (57. hvarske ljetne priredbe), dok će na istome mjestu 25. rujna biti otvorena nova izložba - „Portret grada Hvara Camerom obscurom“.

Na kraju mjeseca - 28. rujna, Arsenal će ugostiti predstavu „Kaos prije premijere“ u produkciji GSU Stella Maris (57. hvarske ljetne priredbe). 

Od 28. do 30. rujna u Hvaru se održava i znanstveni skup Instituta za turizam „Turizam Hvara/Jadrana/Sredozemlja – izazovi za budućnost”, a 28. ili 29. rujna (ovisno o vremenskim uvjetima) - organizirano je milenijsko fotografiranje Šime Strikomana na Trgu sv. Stjepana.
 
Povodom Dana Grada Hvara, 29. rujna organiziran je "Svečani sakralni koncert”, na kojem će svirati: Dinko Lupi, bas; Dario Teskera, truba; Alen Kopunović Legetin, orgulje; Slavko Reljic, orgulje (klavir); a nastupit će i katedralni mješoviti zbor sv. Cecilije Hvar, katedrala sv. Stjepana.

Rujanska događanja će 30. 9. u galeriji Arsenal zatvoriti koncert klape Galešnik (57. hvarske ljetne priredbe).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.