Hrvatski radio

Radio Split

Božić u klapskom ruhu u Omišu

26.12.2018.

20:02

Autor: FDK

Božić u klapskom ruhu  u Omišu

Božić u klapskom ruhu u Omišu

Foto: - / -

Festival dalmatinskih klapa Omiš, Grad Omiš i Hrvatsko društvo skladatelja po treći put organiziraju humanitarni koncert „Božić u klapskom ruhu“ u sportskoj dvorani Ribnjak u Omišu u četvrtak 27. prosinca 2018. u 19 sati.

Ovog Božića humanitarna akcija usmjerena je štićenicima Samostana „Nazaret“ sestara Služavki malog Isusa u Omišu.
Izvođači koji će onako kako najbolje znaju – pjesmom dati svoj obol ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji su: solisti Đani Stipaničev i Duje Stanišić; klape: Kaše (m) – Dubrovnik, Oneum (m) – Omiš, Žmul (m) – Omiš, Pasika (m) – Kostanje, Tamarin (ž) – Vranjic, Mirabella CZK (ž) – Omiš te Gradska glazba Omiš (CZK).
Voditelji koncerta su Edita Lučić Jelić i Joško Bonaći.
Ideja ravnatelja FDK Omiš da se humanitarnim koncertom pridonose stvaranju blagdanskog duha u Gradu Omišu, te Božić učini ljepšim onima kojima je to najpotrebnije vrlo dobro je primljena među sugrađanima. Još nam je u sjećanju uspjeh prošlogodišnjeg humanitarnog koncerta kada je za nabavku ortopedskih pomagala našim malim sugrađanima Nori i Anti ukupno prikupljeno 65.540,00kn.
Samozatajni rad sestara u samostanu „Nazaret“ koje su prije 101 godinu došle u Omiš i do dana današnjeg ostavile neizbrisiv trag, posvećen je odgoju i obrazovanju djece i mladih. Stanovnici Grada Omiša i okolnih mjesta zahvalni su na njihovoj požrtvovnost i ljubavi u njezi osoba s posebnim potrebama, dobročinstvu prema svakome u potrebi te za aktivno djelovanje u župskom apostolatu. Na ovaj simboličan način možemo pomoći i nagraditi njihov nesebičan dugogodišnji rad te im iskazati zahvalnost, čast i poštovanje koje uistinu zaslužuju. Prikupljena sredstva od humanitarne akcije donirati će se na račun Samostana „Nazaret“ sestara Služavki maloga Isusa kao financijska potpora u daljnjem radu sa štićenicima.
Udružimo stoga, dragi prijatelji, i ove godine snage. Pokažimo kako su „mali ljudi, malog grada“ spremni pripomoći za velika djela. Veliko hvala svim sponzorima, donatorima i izvođačima bez kojih organizacija i realizacija koncerta ne bi bila moguća kao i svima koji će i ovog Božića svojom velikodušnošću osvijetliti domove onima koji nas trebaju.
Sukladno mogućnostima, novac možete uplatiti na žiro račun otvoren isključivo za ovu humanitarnu akciju: OTP banka d.d. (IBAN: HR2224070001500003874).

Prodaja ulaznica: www.eventim.hr i prodajna mjesta u sustavu Eventima: Tisak, Exclusive change mjenjačnice, Petrol benzinske postaje, Aquarius, Croatia records i ostala ovlaštena prodajna mjesta. Ulaznice možete kupiti i u direkciji FDK Omiš (Ivana Katušića 5, tel.: 021 861 015), te na ulazu u dvoranu dva sata prije početka koncerta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.