Hrvatski radio

Radio Split

Brod kulture i u dalmatinskim lukama

24.07.2016.

14:00

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

10. kulturno-turistička priredba „Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ stigla je u subotu. 23. srpnja u Makarsku. U tom kulturnom projektu gosti se druže s američkim i hrvatskim piscima, sudjelovati u kreativnoj radionici, uživaju u kazališnim predstavama za djecu i odrasle te koncertima.

Prva večer manifestacije „Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ započela je predstavom za najmlađe „Velika staklena avantura“. Mališani su se odazvali u velikom broju oduševljeni što se predstava održala na Brodu. U 21 h ispred Broda posjetiteljima su se predstavili strani i domaći autori: Cody McClain Brown, Ivana Šojat, Stjepo Marinović i Kašmir Huseinović.

Ivana Šojat izjavila je:Velika mi je radost i čast biti po drugi puta na Brodu knjižari. Projekt je svojevrsna stalna „mostogradnja“ između pisaca i njihove publike, ali i između ljudi od pera koji tako stvaraju prijateljstva. Osobit značaj ove manifestacije je što donosi pisanu riječ mjestima u kojima nedostaje knjižara i knjižnica te im tako približava književnost i pisce, ali i obogaćuje kulturnu ponudu.“

Nakon književne večeri u Ljetnom kinu se održala predstava za odrasle o životu Marije Jurić Zagorke „Kakva majka, takva kći“ s Miom Krajcar i Mirtom Zečević u glavnim ulogama.

Osim što su uživali u pregršt dobre kulture, posjetitelji Broda knjižare mogli su iskoristiti i brojne Mastercard pogodnosti. Tako su korisnici Mastercard kartica tijekom Mastercard Happy Houra od 18.00 do 19.00 sati mogli iskoristiti 10% popusta za kupnju knjiga, a za svako plaćanje dobili su i prigodan poklon.

 

Nakon Makarske, „Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ u nedjelju 24. srpnja će uploviti u Brela. Promocija pisaca počinje u 21.00 sat, a uz književni program stanovnici Brela i njihovi gosti moći će uživati i u kazališnoj predstavi „Kakva majka, takva kći“ koja počinje u 21.30 sati, a cijeli program održat će se pored Broda.

Kako je ovogodišnja plovidba Broda posvećena upravo Zagorki kao najčitanijoj hrvatskoj autorici u povijesti, na Brodu će se moći i kupiti sve knjige s njezinim potpisom. Za najmlađe tu je kazališna predstava „Velika staklena avantura“ s početkom u 20.30 sati, a svi zainteresirani posjetitelji mogu se pridružiti radionici kreativnog pisanja. Uz 3.000 književnih naslova koje Brod nudi posjetiteljima, na turneji se promovira i knjiga „20+1 najbolja priča za ljeto 2016” s najboljim kratkim pričama pristiglim na sedmi natječaj „Mastercard Broda knjižare – Broda kulture“. 

U ponedjeljak, 25. srpnja, Brod će uploviti u Vrbosku na otoku Hvaru, a 26. srpnja u Postira na Braču.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.