Hrvatski radio

Radio Split

Carevićkini stihovi za "Sunce"

27.12.2013.

09:54

Autor: Milan Babić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U petak navečer u konobi "Roko" u Gornjim Brelima okupili su se mještani Zadvarja, Gornjih i Donjih Brela na predstavljanju zbirke poezije pod naslovom "Do zvijezda zajedno“ Ane Carević, breljanske nevjeste rođene u Zadvarju.

Konoba je bila pretijesna da primi sve ljubitelje željne kulturnih događanja.
Sav prihod od prodaje namijenjen je udruzi "Sunce" iz Makarske. Prisutne je pozdravila u ime udruge „Sunce“ Olivija Prodan Ravlić i zahvalila na ovoj lijepoj gesti zaželjevši svima sretne blagdane. Stihove su, pored same autorice, čitali prof. Gorana Babić, apsolventica kroatistike Jelena Čizmić te Petre Carević i Milica Santrić. Predstavljanje je popraćeno pjesmom Joška i Petre Karić uz pratnju gitarista Josipa Tomasovića iz klape Berulija. Nakon predstavljanja druženje se nastavilo uz pršut, fritule, soparnik i ostale domaće specijalitete. Promociji su pored ostalih nazočili općinski načelnici Brela i Zadvarja Stipe Ursić i Branko Krnić, dopredsjednik općinskog vijeća Brela Marin Ivanac, zadvarski poduzetnik Ivica Krželj te veliki broj osoblja hotelskog poduzeća Brela gdje je autorica zaposlena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.