Hrvatski radio

Radio Split

Čelnici HDS-a posjetili Hrvatski dom

13.07.2020.

19:37

Autor: Mladen Vuković

Čelnici HDS-a posjetili Hrvatski dom

Čelnici HDS-a posjetili Hrvatski dom

Foto: - / -

Novouređenu dvoranu Hrvatskog doma u Tončićevoj ulici u Splitui posjetili su predsjednik Hrvatskog društva skladatelja Mladen Tarbuk i glavni tajnik HDS-a Antun Tomislav Šaban koje su gradonačelnik Andro Krstulović Opara i direktor Dalmacija koncerta Tomislav Mrduljaš

upoznali s radovima u tom budućem središtu glazbenog života grada. 

Otvaranje Hrvatskog doma, prema riječima predsjednika HDS-a Mladena Tarbuka, značajan je trenutak ne samo za grad Split, koji već dugo čezne za koncertnom dvoranom, nego i za cijelu Hrvatsku, jer ne otvaraju se kod nas baš često koncerne dvorane, a pogotovo ne lijepe kao što je ova.

- Nadam se još bogatijem glazbenom životu u gradu pod Marjanom. Ovo će sigurno biti jedan značajni punkt u kulturi Splita, a vjerujem da će prije svega mladi prepoznati tu dvoranu kao svoju- poručio je.

Po mišljenju Antuna Tomislava Šabana, glavnog tajnika Hrvatskog društva skladatelja koncertna dvorana u Hrvatskom domu je prije svega vrhunski restauratorski rad i kao takva ima jednu kulturnu i umjetničku vrijednost, a idealna je za ozbiljnu, klasičnu glazbu. Split koji je, kako je kazao, desetljećima i stoljećima, jako, jako dugo apsolutni centar glazbe, zaslužuje ovakvu dvoranu gdje bi se posebna briga trebala voditi o izvedbama splitskih skladatelja.

- Radujem se za Split, a mi kao HDS često radimo koprodukcije i tražimo partnere po cijeloj Hrvatskoj. Ova dvorana otvara mogućnost da dio naših aktivnosti prenesemo i ovdje - dodao je Šaban.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.