Hrvatski radio

Radio Split

Četiri izvedbe mjuzikla "Menopauza"

16.01.2020.

10:00

Autor: Vedrana Dedić

Foto: Bojan Zibar

Foto: Bojan Zibar

Foto: - / -

Mjuzikl 'Menopauza' nakon Zagreba prvo gostovanje ima u Splitu gdje su prva dva termina u subotu 18. siječnja u dvorani Gripe rasprodana u rekordnom roku. Zanimanje splitske publike za mjuzikl je i dalje velik pa je dogovoreno novo gostovanje u ŠC Gripe sljedeće subote u 18 sati i 20:30 sati.

Mjuzikl 'Menopauza', prema knjizi Jeanie Linders, postigao je veliki uspjeh na brojnim pozornicama svijeta zato što na vrlo duhovit, iskren i autentičan način oslovljava teškoće žena u srednjoj životnoj dobi. Predstava govori o starenju, o suočavanju s mnogim strahovima prolaznosti, o odnosu žena i njihovih muškaraca, njihove djece, njihovih sada već ostarjelih roditelja. Ona oslovljava gubitak snage, ali i novu snagu, strah, ali i iskustvo i hrabrost za nove preokrete. Ovdje se govori o nedostatku ljubavi, o životnim prioritetima.

Četiri žene, koje se upoznaju u jednom trgovačkom centru na odjelu donjeg rublja na rasprodaji, nemaju ništa zajedničko osim jednog crnog grudnjaka od čipke i gubitka memorije, valunga, noćnog znojenja, premalo seksa, previše seksa i još mnogo toga. Ova urnebesna glazbena parodija, koja uključuje poznate glazbene hitove iz 60-ih, 70-ih i 80-ih prošlog stoljeća, jamačno će vas nasmijati do suza - najavljuju organizatori.

U glavnim ulogama hrvatske inačice nastupaju Sanja Doležal, Saloma, Arijana Čulina i Karmela Vukov Colić, koje su utjelovile poduzetnicu, hipijevku, reality zvijezdu i domaćicu, dok je redateljica mjuzikla Nina Kleflin.

Evo što nam o predstavi kaže Arijana Čulina.

 

Menopauza

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.