Hrvatski radio

Radio Split

"Crnogorac u krevetu" 19. put gostuje u Splitu

01.03.2022.

10:36

Autor: Radio Split / Portal komunikacije

Peđa i Ana

Peđa i Ana

Foto: Portal komunikacije / Portal komunikacije

Nakon 18 rasprodanih predstava u Splitu, najgledanija crnogorska kazališna komedija svih vremena "Crnogorac u krevetu" opet gostuje u Splitu - 19. izvedba je u petak, 11. ožujka 2022. s početkom u 20.00 sati u Domu HV Lora. 

Autor: Peđa Šuškavčević

Igraju: Peđa Šuškavčević i Ana Šimundža Selski

Njezin autor i jedan od dvaju likova na pozornici je Peđa Šuškavčević, u susjednoj Crnog Gori, ali i puno šire sinonim i simbol komedije.

Ovu komediju od obične dijeli odličan tekst, vrhunsko glumačko umijeće i dobra scenografija.

To je klasična komedija koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima i na duhovit način govori o svim životnim fazama a posebno na duhovit način opisuje život prosječnog crnogorskog bračnog para, prikazan klasičnim stereotipovima o Crnogorcima.

Najgledanija komedija u novijoj povijesti Hrvatske: 18 predstava u Splitu i 7500 posjetitelja. U Mostaru pet rasprodanih predstava i 2500 posjetitelja. Predstava se održava već desetak godina.

Prošle godine prešla je i respektabilnu brojku od 100 tisuća gledatelja. Jer ova se komedija po nekoliko puta igra u svakom gradu gdje gostuje.

Na pitanje glumcu Peđi je li iznenađen što je toliko prihvaćen u Hrvatskoj, odgovara:

„Publika je nezasitna humora. Odigrao sam u Splitu već 18 predstava 'Crnogorac u krevetu' i svaki put punimo sale, sve se predstave rasprodaju. Kada smo krenuli s turnejama, nisam ni slutio da će biti u svim gradovima tako veliki odaziv publike. Predstave ponavljamo već i u drugim gradovima. Veliko mi je zadovoljstvo igrati u Hrvatskoj, jer je hrvatska publika posebna, naročito u Varaždinu, Vinkovcima, Velikoj Gorici, Splitu... gdje nas je publika čekala nakon odigrane predstave da nam čestitaju jer, kako sami kažu, ne sjećaju se kada su posljednji put pogledali tako dobru komediju. Publika kaže da organizatori predstava svašta nazivaju 'urnebesnom komedijom', a u predstavi se nasmiju svega dva puta. Ovo je zaista urnebesna komedija, gdje se publika ne prestaje smijati. Pogledam to i ja i drago mi je, jer igram od srca, dajem sve od sebe, a publika to prepoznaje i zna da cijeni. Dokaz tome su, upravo, pune dvorane u svim gradovima. Sve što se radi, radi se zbog publike i ona mora uvijek biti zadovoljna. Komediju nije lako igrati, već najteže i publika mora izaći iz sale zadovoljna i mora dobiti od predstave ono što očekuje. Poslije naše predstave izlaze nasmijani, sa suzama u očima i to je zadovoljstvo pravi, i ja mogu igrati samo duže, ali kraće nikada – to organizatori svi moraju znati.“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.