Hrvatski radio

Radio Split

Deset premijera u novoj kazališnoj sezoni

05.10.2016.

14:29

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu danas je najavljena nova kazališna sezona, koja počinje u petak, 7. listopada u 20 sati, kada će Zbor, Orkestar i solisti splitske Glazbene škole Josipa Hatzea premijerno izvesti mjuzikl za djecu "Roko, Roko, tatino oko".

Autorice mjuzikla su Nela Bujas Luketić i Jelena Bosančić, koja potpisuje i režiju, a dirigent je Josip Bučević, i ulaznice za tri izvedbe su skoro rasprodane.

Uz dramu "Buža" i balet "Na putu", koji su premijerno izvedeni na Splitskom ljetu, i koje će se nakon otvorene pozornice igrati i u zgradi HNK-a, u novoj kazališnoj sezoni gledateljima je ponuđeno 6 dramskih premijera, 2 operne i deset koncerata, te dvije baletne premijere, o kojima su govorili ravnatelj Opere Ivo Lipanović, ravnatrelj Drame trpimir Jurkić i novi ravnatelj Balate Igor Kirov.

"U sezoni se dosta oslanjamo na splitske autore, posebne redatelje, a bavimo se pitanjima drugih i drugačijih, uz postavljanje niz provokativnih pitanja" – najavljuje naglaske repertoara intendant splitskog HNK-a Goran Golovko:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.