Hrvatski radio

Radio Split

Deseta knjiga Ivana Boškovića o splitskom glumištu

12.04.2016.

13:24

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Doktor znanosti Ivan Bošković, profesor književnosti na Filozofskom fakultetu u Splitu, objavio je svoju desetu knjigu u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade. Ovog puta riječ je o sakupljenim teatrološkim studijama o splitskom glumištu.

Doktor znanosti Ivan Bošković, profesor književnosti na Filozofskom fakultetu u Splitu, objavio je svoju desetu knjigu u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade. Ovog puta riječ je o sakupljenim teatrološkim studijama o splitskom glumištu – kaže u razgovoru s Mladenom Vukovićem profesor Ivan Bošković.

Moguće je tek kazati da se radi o dragocjenoj škrinji koju će kazalištarcima, povjesničarima kazališta i teatrolozimabiti nužno s vremena na vrijeme otvoriti da bi pogledali ovu ili onu stazu prijeđenog puta, ako ni za što drugo onda barem zato da u svom neznanju ne bi tu istu stazu smišljali i nudili sadašnjoj publici kao svoju inovaciju - piše u recenziji knjige dr. sc. Vlatko Perković.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.