Hrvatski radio

Radio Split

Deseti susret klapa "Pismo moja"

27.04.2017.

09:43

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U petak, 28. travnja 2017. godine u Gradskoj kino dvorani u Imotskom u 20 sati svi ljubitelji klapske pjesme proslavit će jubilarni 10. Susret klapa Pismo moja Imotski. Nastupit će osam klapa među kojima i najpoznatija klapska imena hrvatske glazbene scene.

 Nastupaju muške klape: Sv. Mihovil iz Prološca, Bratovština Sv. Stjepana iz Gorice i Sovića, Pasika iz Kostanja, Kaše iz Dubrovnika te ženske klape: Kurjože iz Podstrane, Rećina iz Šibenika i klapa Neviste iz Imotskog.

Posebni gosti ovogodišnjeg susreta klapa višestruko je nagrađivana klapa Cambi iz Splita, nezaobilazno klapsko ime hrvatske glazbene scene.

Osim tradicionalnih klapskih napjeva i klapskih obrada velikih hitova, svi posjetitelji ove klapske svečanosti imat će se priliku upoznati sa stvaralaštvom dvojice istaknutih Imoćana - Pere Picukarića i Vlade Vicića, autora velikih klapskih i popularnih hitova, čijim su se pjesmama proslavila mnoga estradna imena od Mate Miše Kovača, Mladena Grdovića, Mila Hrnića, Tereze Kesovije, klapa Šibenik, Bonaca, Nostalgija i mnogih drugih.

Ulaz je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.