Hrvatski radio

Radio Split

Devet premijera u novoj kazališnoj sezoni

03.10.2018.

08:50

Autor: Mladen Vuković

Devet premijera u novoj kazališnoj sezoni

Devet premijera u novoj kazališnoj sezoni

Foto: - / -

Kako je mandat intendantu splitskog HNK-a Goranu Golovku istekao 30. rujna, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek 1. listopada ga je imenovala na dužnost v. d. intendanta kako bi splitsko kazalište nesmetano poslovalo.

Drugi natječaj za novog intendanta je poništen zbog pravno-administrativne greške u natječaju, doznajemo da će novi biti raspisan krajem listopada. A zbog nerješavanja višegodišnjeg duga u poslovanju, Radničko vijeće HNK-a Split predložilo je da Gradsko vijeće Splita jednu cijelu tematsku sjednicu posveti poslovanju te nacionalne kazališne kuće.

Dakle, moglo bi se i o izboru intendanta napisati neki vodvilj, a v. d. intendanta Goran Golovko kaže da se neće natjecati za još jedan mandat, ali je najavio novu kazališnu sezonu u kojoj će biti tri dramske premijere na velikoj te dvije na maloj pozornici.

"Coppelia" Lea Delibesa i "O jednoj mladosti" baletrne su premijere, a Verdijev "Trubadur" i Bellinijeva "Norma" novi operni repertoarni naslovi.

Zanimljivo, tek ove sezone splitski HNK prvi put premijerno igra jedan komad našeg u svijetu najigranijeg suvremenog pisca Mira Gavrana.

Goran Golovko na press konferenciji najavljuje tih pet premijernih naslova:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.