Hrvatski radio

Radio Split

Deveti klapski susret "Pismo moja" u Imotskom

27.04.2016.

17:03

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kulturna udruga ,,Pismo moja'' Imotski i ovu godinu organizira susret klapa. Već deveti po redu, ovaj je susret postao tradicionalno proljetno okupljanje klapa i poklonika klapske pjesme. Susret klapa ,,Pismo moja'' bit će u petak 29. travnja u Gradskoj kino dvorani s početkom u 20 sati.

Nastupit će šest klapa: muške klape Kaše iz Dubrovnika (višestruki omiški pobjednici), Žrnovnica, Sv. Mihovil iz Prološca i Bratovština sv. Stjepana iz Sovića i Gorice te ženske klape KUD Salona iz Solina i Rećina iz Šibenika. Posebnost ovogodišnjeg susreta klapa je u tome što ovaj susret spaja dvije imotske ljubavi i tradicije: klapu i mandolinu. Prvi put na imotskom će susretu klapa, uz izvorne klapske napjeve, u a capella izvedbi, klape zapjevati i uz pratnju instrumenata - mandoline i gitare. Bit će to večer u kojoj će se čuti izvorne klapske napjeve kao i dalmatinske šansone starijeg i novijeg datuma.

Ulaz je slobodan!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.