Hrvatski radio

Radio Split

Diplomska predstava Ane Ostojić

18.02.2019.

10:40

Autor: RS

Diplomska predstava Ane Ostojić

Diplomska predstava Ane Ostojić

Foto: - / -

Diplomska predstava "Dijete od pijeska" u dramaturgiji, režiji i izvedbi Anje Ostojić ovog je mjeseca triput pred gledateljima, prve dvije izvedbe bile su 12. i 16., a treća je u utorak 19. veljače 2019.u Amfiteatru Doma mladih u Splitu u 20 sati.

"Dijete od pijeska" je glumačko-fizička predstava Anje Ostojić nastala prema istoimenom romanu marokanskog pisca Tahar Ben Jellouna, nominiranog za Nobelovu nagradu za književnost. Kao i knjiga, predstava se bavi položajem žena u islamskoj kulturi, kritici tradicionalnog islama i marokanskih morala. 

"Dijete od pijeska" autorski je projekt nastao kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, pod mentorstvom profesorice Brune Bebić.

Dramaturški prilagođen tekst prati najdublje unutarnje emocije i misli jedne žene kojoj je sudbina nametnula život muškarca. Osnovni motiv predstave je sloboda i put koji mora proći jedna žena u islamskoj kulturi da bi bila slobodna. Koristeći glumačke tehnike i kombinirajući ih sa cirkuskim tehnikama - akrobatska tkanina, kontorcionizam - Anja Ostojić prikazuje unutarnje stanje lika koji kroz cijelu predstavu pokušava upoznati samog/samu sebe i odgonetnuti tko je on/ona zapravo?

Ulaznice po cijeni od 30,00 kn kupuju se na ulazu. Moguća je rezervacija na mail: antonia.kuzmanic@gmail.com, mobitel: 099 668 1189 i u inboxu ROOM 100 (https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/ ).

Predstava je nastala u koprodukciji Umjetničke akademije u Splitu i izvedbenog kolektiva ROOM 100.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.