Hrvatski radio

Radio Split

Djeca su pokazala volonterski duh – sada je red na vama!

14.04.2022.

12:29

Autor: Društveni centar Klis

Društveni centar Klis

Društveni centar Klis

Foto: DCK / DCK

Naime, Društveni centar Klis organizirao je edukaciju na temu „Biti volonter“ u kojemu su djeca imala priliku čuti zašto su volonteri superheroji i kako volontiranjem pomažu i čuvaju zajednicu. Kroz interaktivne edukacijske metode, djeca su se zainteresirala za temu volonterstva.

Društveni centar Klis

Društveni centar Klis

Foto: HRT / HRT

Osviještena djeca – bolja zajednica

Priliku da pokažu sve naučeno ubrzo se pojavila – Društveni centar Klis u suradnji s osnovnom školom održao je 25. ožujka volontersku akciju za djecu, pa su tako djeca sudjelovala u čišćenju okolice škole. Nakon što je okoliš škole očišćen, djeca su prionula na sadnju cvijeća, pa tako od prošlog tjedna osnovna škola pruža dodatnu radost djeci šarenilom proljetnog cvijeća. Ovom edukativno-volonterskom akcijom djeci se nastojala osvijestiti briga o okolišu i zajednici u kojoj žive koje ne samo da će sami njegovati, već će i svoje članove obitelji potaknuti na brižniji pristup predivnom kliškom krajoliku.

Pobrinimo se za životinje Klisa

Društveni centar Klis ovom volonterskom akcijom ne staje, već ovoga puta želi okupiti i odrasle koji će pomoći u realizaciji ideje koju su predložila djeca. Dolaskom ljeta, brinemo za sugrađane ali i za sve životinje kojima će biti potrebno osvježenje od žege.

Kako bi zajednicu životinja pripremili na vrućine, 22. travnja u 18:00 u Društvenom centru Klis održat će se volonterska akcija u kojoj će se, uz stručno vođenje, izrađivati drvene posude za vodu i hranu za sve mačke, pse i ptice našega kraja.

Ovim putem Društveni centar Klis poziva sve volontere za pomoć u organizaciji ovog događanja. Traži se ukupno 10 volontera s kojima će se potpisati volonterski ugovor, te će tako dobiti i potvrdu o volontiranju, ali i mali poklon zahvale za izdvajanje svojeg slobodnog vremena za sudjelovanje u volonterskoj akciji. Zainteresirani volonteri od 15 godina starosti nadalje mogu se prijaviti putem poveznice: https://forms.gle/rNfjJ6XAmBE1RKcU6 . Rok za prijavu je 15. travnja.

Za sva pitanja obratite se na e-mail drustveni.klis@gmail.com ili u inbox Facebook stranice Društveni centar Klis .

Klis

Klis

Foto: HRT / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.