Hrvatski radio

Radio Split

Dodijeljene nagrade Dana hrvatske knjige

28.04.2016.

18:35

Autor: Mirjana Maroević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanom dodjelom nagrada Dana hrvatske knjige u Splitu je večeras završio i znanstveni, književni i izdavački program 26. Marulićevih dana. Predsjednik Društva hrvatskih književnika Božidar Petrač muručio je tri prestižne nagrade za tri najbolje knjige u prošloj godini o hrvatskoj književnosti.

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu nagraduJUDITA za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini dobio je akademik Darko Novaković za studiju "U krilu vile Latinke", u nakladi Ex Librisa.

Nagradu DAVIDIAS za najbolju knjigu o hrvatskoj književnoj baštini stranog kroatista dobila je njemačka profesorica Renate Lachmann za studiju "Od ljubavi do nostalgije" u nakladi Matice hrvatske.

Nagradu SLAVIĆ za najbolji autorski prvijenac dobila je Tanja Belobrajdić za roman "Crni kaput" o Domovinskom ratu, objavljen u nakladi Gradske knjižnice Vukovar.

Tekstove Bašćanske ploče i stihove Ivana Kukuljevića Sakcinskog, u prigodi 200. obljetnice njegova rođenja, o kojemu je govorio i Božidar Petrač, prosvjedujući što se Marulića želi izbaciti iz školske lektire, kazivao je glumac Joško Ševo.

Program je nastavljen u 18 sati poetskom večeri "Hrvatski pjesnici Marulićevu gradu" na kojoj je nastupili pjesnici članovi splitskog ogranka DHK-a.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.