Hrvatski radio

Radio Split

Dodjela glazbenih nagrada Porin po treći put u Splitu

06.02.2017.

12:59

Autor: Eduard Gracin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon dvije godine uspješne suradnje u kojoj se Split pokazao kao izniman grad domaćin, Upravni odbor Porina odlučio je kako će se 24. dodjela Glazbene nagrade Porin i ove godine održati u gradu pod Marjanom, u Spaladium Areni, u petak, 17. ožujka.

Podsjetimo se da je prvi put dodjela nagrada Porin održana u Spaladium Areni 2015., lanjska je održana u Velikoj dvorani na na Gripama, a pune dvorane pokazale su da Split itekako cijeni hrvatske glazbenike i njihovu glazbu. Na završnoj prošlogodišnjoj dodjeli nastupali su neki od najznačajnijih domaćih glazbenika poput Josipe Lisac, Hladnog piva, 2Cellosa, Massima, Nene Belana, TBF-a, Petra Graše. Najviše je prestižnih statua lani osvojio Matija Dedić za svoj album "Matija svira Arsena". 

Tjedan uoči lanjske dodjele prestižnih statua obilježila su i mnoga društvena događanja. Tako su domaći, ali i inozemni posjetitelji na početku turističke sezone mogli uživati u raznim koncertima, panelima i promocijama, a organizator Porina i Crveni nosovi uz potporu hrvatskih glazbenika humanitarnom su akcijom razveselili mališane iz splitskog Dječjeg doma Maestral.
 
Dodjela glazbene nagrade definitivno će i ove godine oživjeti proljetnu turističku sezonu u Splitu, a događanja će u sklopu manifestacije upotpuniti društveni život gradu domaćinu. Turistička zajednica grada Splita oduvijek je podržavala projekte koji nadopunjuju turističku ponudu grada, te generiraju rast turističkog prometa u predsezoni. Split je grad glazbe i ponosni smo što će se dodjela Porina ponovno održati u našem gradu - izjavila je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita u povodu odluke Upravnog odbora nagrade Porin.

S organizacijom Porina kao i finalne dodjele bili su zadovoljni i svi sudionici pa je tako pred organizatorima veliki izazov nadmašiti prošlogodišnji show na Gripama.

Sva događanja oko ovogodišnje dodjele diskografskih nagrada Porin moći ćete pratiti na svim platformama Hrvatske radiotelevizije, kao i u programu Radio Splita.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.