Hrvatski radio

Radio Split

Dodjela nagrada Zlatna penkala u Galeriji Meštrović u Splitu

27.05.2022.

09:39

Autor: Denis Šabić- HTZ

Zlatna penkala

Zlatna penkala

Foto: HRT / HRT

Hrvatska turistička zajednica, uz suorganizatore i domaćine Turističku zajednicu Splitsko-dalmatinske županije i TZ grada Splita, organizira svečanu dodjelu nagrada priznatim i poznatim inozemnim novinarima, travel blogerima i influencerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u prošloj godini.

Zlatna penkala

Zlatna penkala

Foto: HTZ / HTZ

Ovogodišnja nagrada „Zlatna penkala“ organizira se u svom 18. izdanju te nam je zadovoljstvo pozvati Vas na svečanu dodjelu nagrada koja će se održati u: petak, 27. svibnja 2022. s početkom u 19:00 sati u Galeriji Meštrović u Splitu (Šetalište Ivana Meštrovića 46).Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovat će direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ravnateljica uprave u Ministarstvu turizma i sporta Monika Udovičić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, direktori predstavništava HTZ-a na inozemnim tržištima te ostali predstavnici županije, grada i turističkog sektora.

Ovogodišnje izdanje „Zlatne penkale“ okuplja 17 inozemnih novinara, snimatelja, blogera i influencera iz vodećih medijskih kuća Austrije, Češke, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Švedske, Švicarske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Nagrada će se dodijeliti u tri kategorije: za najbolju reportažu tiskanog ili online medija, za najbolju radijsku ili televizijsku reportažu te za najbolji travel blog ili objavu na društvenim mrežama.

Podsjećamo kako inozemni novinari, blogeri i influenceri borave u Splitsko-dalmatinskoj županiji od 25. do 28. svibnja te će tijekom svog boravka obići znamenitosti i atrakcije Splita, otoka Brača, Sinja, a osim kulturnih i prirodnih atrakcija uživat će i u vrhunskoj lokalnoj eno-gastronomiji.

Zlatna penkala

Zlatna penkala

Foto: HRT / HRT

Zlatna penkala

Zlatna penkala

Foto: HTZ / HTZ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.