Hrvatski radio

Radio Split

Dovršava se projekt "Gradimo Dom zajedno"

09.07.2020.

08:00

Autor: Mladen Vuković

Dovršava se projekt "Gradimo Dom zajedno"

Dovršava se projekt "Gradimo Dom zajedno"

Foto: - / -

U sklopu projekta "Gradimo Dom zajedno", koji provodi Platforma Doma mladih, a uključuje Grad Split, Multimedijalni kulturni centar, Cluster za eko-društvene inovacije CEDRA Split, Festival mediteranskog filma Split i Koaliciju udruga mladih, uređuje se dvorana

za razna predstavljanja, radionice i izložbe nazvana Razred, na drugom katu Doma mladih. Do tog prostora koji će moći koristiti javne i civilne udruge te pojedinci bit će izgrađeno posebno stubište s južne strane Doma mladih, u koji je stigao i besplatni Wi-Fi signal, a dio projekta je i novi kulturni portal cooltura-split.com s najavama svih kulturnih događanja u gradu Splitu.

U projekt “Gradimo Dom zajedno” ukupno se ulaže 2 i pol milijuna kuna, najvećim dijelom iz Europskoga socijalnog fonda, sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine – kaže voditeljica projekta Stefana Došen.

Evo što su o projektu i portalu cooltura-split.com rekli splitski greadonačlenik Andro Krstuilović Opara, Kristina Tešija iz MKC-a i Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma.

Stefana Došen

Andro Krstulović Opara

Kristina Tešija

Alen Munitić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.