Hrvatski radio

Radio Split

Dragi Šimundži i Luki Vukušiću nagrade Dana hrvatske knjige

20.04.2018.

08:16

Autor: Mladen Vuković

Dragi Šimundži i Luki Vukušiću nagrade Dana hrvatske knjige

Dragi Šimundži i Luki Vukušiću nagrade Dana hrvatske knjige

Foto: - / -

Polaganjem vijenaca na spomenik i grob Marka Marulića te književnom večeri na kojoj su dodijeljene ovogodišnje nagrade Dana hrvatske knjige, u Splitu je sinoć počeo četverodnevni znanstveno-nakladnički dio 28.-ih Marulićevih dana. Ovogodišnji laureati su dr. sc. don Drago Šimundža i Luka Vukušić.

Nagrade je laureatima uručio predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović, koji je izvijestio da u prošloj godini nije bilo objavljeno dovoljno kvalitetnih naslova stranih autora o hrvatskoj književnosti pa nagrada "Davidias" prvi put nije dodijeljena.

Danas je počeo dvodnevni znanstveni skup koji je okupio 25 kroatista iz Hrvatske, Švicarske i Sjedinjenih Američkih Država, a većina rasprava posvećena je Petru Hektoroviću, koji je prije točno 450 godina u Veneciji objavio svoj spjev "Ribanje i ribarsko prigovaranje", kojemu se stalno vraća i njegov zavičajnik akademik Tono Maroević.

Plovidba umjetnika između otoka Hvara i Šolte nastavlja se i ove godine pa će u nedjelju 22. travnja Hvarsko pučko kazalište u Grohotama na otoku Šolti po 120. put izvesti predstavu "Ribanje i riobarsko priogobvaranje" (koju je 1991. godine režirao Marin Carić).

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.