Hrvatski radio

Radio Split

Drugi adventski vikend uz koncert Gorana Karana

03.12.2021.

12:24

Autor: RS

Foto: Branimir Džaja

Foto: Branimir Džaja

Foto: - / -

Koncertom Gorana Karana i Vagabundo benda pod nazivom „Divna je noć“ u subotu u 11 sati u Muzeju grada Splita počinje drugi adventski vikend. Koncert će građani moći pratiti uživo, ali i na YouTube kanalu Turističke zajednice grada Splita

na ovoj poveznici, čime se još jednom potvrđuje važnost ovogodišnjeg slogana „Kliknimo na Advent”. U duhu blagdana vikend se nastavlja s još radosti i veselja. Splitske mališane posjetit će tako sveti Nikola u ugostiteljskoj zoni Mertojak 7. prosinca u 17 sati, a djeca će se za njegov dolazak moći pripremiti uz ples i pjesmu već ove nedjelje s početkom u 12 sati.

Splitski pjevač Goran Karan održat će pred splitskom publikom i svim gledateljima na Internetu koncert koji nosi isti naziv kao i njegova nova pjesma „Divna je noć“. Riječ je o pjesmi čiju je glazbu Karan godinama čuvao u ladici, a ove jeseni ispisao je njezine stihove i konačno je snimio u suradnji sa Četiri tenora.

Najmlađe posjetitelje Adventa, s druge strane, zasigurno veseli dolazak svetog Nikole. Njegov će životni put moći upoznati kroz pjesmu i ples u nedjelju na Mertojaku u sklopu programa „Sveti Nikola“. Prigodan program upotpunit će nastupi splitskih klubova Studio M, Noa dance, Vruća čokolada te Mažoretkinje grada Splita. Zbog najavljenih loših vremenskih prilka u ponedjeljak, u utorak 7. prosinca omiljeni dječji svetac posjetit će mališane u ugostiteljskoj zoni Mertojak u 17 sati, družiti se s njima i podijeliti im prigodne poklone.

Ovogodišnji Advent u Splitu, podsjetimo, odvija se pod sloganom „Kliknimo na Advent”. Svi građani na taj način mogu „kliknuti” uživo s, primjerice, gastronomskom ponudom, kulturnim ili dječjim programom. S druge strane, dio programa prilagođen je digitalnim kanalima kako bi baš svatko mogao vidjeti sadržaj koji ga zanima, bez obzira na to gdje se nalazi. Građani tako mogu „kliknuti na gastro“, „kliknuti na kulturu“ i „kliknuti na igru“ ovog Adventa i zajedno pokazati da je advent prije svega osjećaj u srcu, bez obzira na to gdje se nalazili. Najnovije informacije o manifestaciji  i aktivnostima pratite na  web stranici Turističke zajednice Grada Splita, Facebook stranici Visit Split, TwitteruInstagramu i YouTube kanalu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.