Hrvatski radio

Radio Split

Duhovite Dundićeve priče s putovanja

05.11.2019.

07:36

Autor: Mladen Vuković

Duhovite Dundićeve priče s putovanja

Duhovite Dundićeve priče s putovanja

Foto: - / -

U punoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu u ponedjeljak (4. studenoga) predstavljena je knjiga "Priče pokraj puta", prvi naslov Želimira Dundića Dunde, vođe popularnog trija Gušt, koji se nakon trideset godina svirke po svim mogućim feštama, svadbama i koncertima

u Hrvatskoj i po svijetu, okušao i u literarnom izričaju, napisavši sedamdesetak duhovitih priča o svom bogatom glazbenom iskustvu koje je začeto u splitskom Kulturno-umjetničkom društvo Filip Dević.
 
Uvodno je prikazan uglazbljeni video s fotografijama s turneje Trija Gušt po Europi i Južnoj Americi koje je priredila Branka Bezić Filipović. Program je vodio Edo Gracin.
 
O vrijednostima Dundinih autobiografskih zapisa govorio je Mladen Krnić, toliko pohvalno da je stao na granici koja bi prešla, kako je kazao, u nekrolog, a vrijeme je za feštu. Među prvima rukopise nekoliko Dundinih priča čitao je Ante Tomić, koji je kazao da voli glazbenike i njihove putujuće priče i avanture.
 
Autor Želimir Dundić Dundo zahvalio je svima koji su pripomogli da se njegova opsežna knjiga nađe pred čitateljima, a na koncu predstavljanja je sa svojim Triom Gušt zapjevao jednu grčku pjesmu, iako ni dan danas ne zna o čemu pjeva. U tu priču je uveo Vedran Limić.

ANTE TOMIĆ

ŽELIMIR DUNDIĆ DUNDO

VEDRAN LIMIĆ I TRIO GUŠT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.