Hrvatski radio

Radio Split

Europsko prvenstvo u mažoret plesu

10.10.2016.

13:50

Autor: VR

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Crawleyu pokraj Londona, ovog su vikenda, na 20. Europskom prvenstvu u mažoret plesu sudjelovale i Splitske mažoretkinje. Dio su hrvatske mažoret reprezentacije koju čine još mažoretkinje iz Sinja, Kaštela, Segeta, Ludbrega, Goričana, Koprivnice, Čakovca, Lipika i Požege.

Splitske mažoretkinje u prestižnoj kategoriji "tradicionalni mažoret ples seniori" šestu godinu za redom brane naslov europskih prvakinja. 

U atraktivnim uniformama, boja našega grada, ponovno su dokazale da se entuzijazam, rad i predanost isplati.

Svojim nastupom su se predstavile i mladja juniorka Anđela Lilić sa osvojenim 14. mjestom, kadetkinja Elena Tadić sa osvojenim 4. mjestom te u duetu Nelly Bubica Šarić i Elena Tadić koje su osvojile 10. mjesto. Na Europskom prvenstvu sudjelovale su još predstavnice Italije, Engleske, Švicarske, Nizozemske, Rumunjske, Češke, Poljske, Norveške, Slovenije, Bugarske, Belgije i Francuske.

Splitske mažoretkinje zahvaljuju gradu Splitu, županiji Splitsko-dalmatinskoj, sponzorima i roditeljima  na podršci koju su im pružili za odlazak na ovako dalek put kako bi još jednom dokazale svoju superiornost i predstavile grad i Hrvatsku u Europi.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.