Hrvatski radio

Radio Split

Folklorna "Misečina prosula se kalon" 31. srpnja

28.07.2021.

10:46

Autor: MV

Folklorna "Misečina prosula se kalon" 31. srpnja

Folklorna "Misečina prosula se kalon" 31. srpnja

Foto: - / -

Na trgu Podvorje u Kaštel Sućurcu u subotu 31. srpnja 2021. s početkom u 21:00 KUD „Putalj“ održat će peti ljetni koncert pod nazivom „Misečina prosula se kalon“. Na koncertu će uz domaćine sudjelovati i KUD 7 Kaštela, KUD Jedinstvo iz Splita,

KUU Mosor iz Gata te KPD Sveta Klara iz Zagreba

Predstavit će se bogata vokalna, vokalno-instrumentalna i plesna tradicija različitih hrvatskih krajeva, a veliki broj izvedbi prikazat će običaje, pjesme i plesove koji se nalaze na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, kao i na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Koncert je organiziran u skladu s epidemiološkim mjerama i uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Dođeti nas podržati u nakani da Vam približimo i ponosno prikažemo hrvatsku tradicijsku kulturu te otvorimo put predstavljanju naših Kaštela ostatku Hrvatske i svijeta, nećete požaliti – poručuju organizatori na čelu s predsjednikom KUD-a „Putalj“ Milijem Jerčićem te obećavaju ljepotu i raskoš, zvuk i atmosferu hrvatskog folklora.

Kulturno-umjetničko društvo „Putalj“ osnovano je 2015. godine sa željom da grad Kaštela dobije folklorno društvo koje će na autentičan način, u suradnji sa stručnjacima s područja etnologije i folkloristike, prikazivati folklor ne samo grada Kaštela, nego i folklor svih Hrvata u domovini i izvan nje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.