Hrvatski radio

Radio Split

Francuska i mediteranski tragovi

31.10.2018.

08:51

Autor: Mladen Vuković

Francuska i mediteranski tragovi

Francuska i mediteranski tragovi

Foto: - / -

U sklopu Dana francuskog jezika i kulture 2018., uz obilježavanjae 25 godina trajanja te priredbe u Hrvatskoj, Hrvatski pomorski muzej Split i Prokultura - Opservatorij kulturnih politika Split priređuju izložbu

FRANCUSKA I NJENI MEDITERANSKI TRAGOVI. Otvorenje će biti u Hrvatskom pomorskom muzeju Split 2. studenog (petak) 2018. u 18:00 sati, Tvrđava Gripe, Glagoljaša 18.

U Hrvatskom pomorskom muzeju Split čuva se značajna francuska građa, gotovo nepoznata, koju želimo predstaviti javnosti, uvažavajući dakako, u prvom redu muzeološki postulat, zatim dati jedan pogled na utjecaje Francuske na Jadranu, mada shvatljivo necjelovit. Ali isto tako htjeli bismo afirmirati i jedan, ovdje duboko prisutan segment europske suradnje, koji se očituje u ovom gradu i u društvu hrvatsko-francuskog prijateljstva Alliance Française.
Građa koju ćemo predstaviti na ovoj izložbi upotpunjava nizom dragocjenih pojedinosti mozaičnu sliku francusko-dalmatinskih dodira u jednom od najburnijih razdoblja novije europske povijesti - ističe se u katalogu izložbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.