Hrvatski radio

Radio Split

10:45 / 17.06.2016.

Autor: Mladen Vuković

Glavna skupština Matice hrvatske u Sinju

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glavna skupština Matice hrvatske održat će se u Sinju u subotu 18. lipnja u 11 sati. Riječ je o izvještajnoj skupštini na kojoj će biti predstavljeni rezultati rada Matičine Središnjice i ogranaka diljem zemlje i inozemstva u posljednje dvije godine.

Izvještaje o radu pred 135 zastupnika Matice hrvatske predstavit će Matičin glavni tajnik Zorislav Lukić, a na Skupštini će biti dodijeljene i povelje najboljim knjigama ogranaka Matice hrvatske. Prigodni govor održat će predsjednik Matice hrvatske akademik Stjepan Damjanović, a Matičin potpredsjednik Damir Barbarić izlagat će o temi Matica hrvatska u europskom obzoru.

Od 2004. glavne skupštine Matice hrvatske održavaju se u mjestima izvan Zagreba gdje djeluju Matičini ogranci, a nakon Splita, Varaždina, Poreča, Čitluka i Osijeka ovogodišnju Skupštinu ugostit će grad alkara. Ususret Skupštini za novi broj Matičina Vijenca intervjue su dali predsjednik Matice hrvatske akademik Stjepan Damjanović, koji se posebno osvrće na aktualni problem nacionalizacije Matičine palače u Zagrebu, i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Sinju fra Mirko Marić. Razgovori su objavljeni u tiskanom i internetskom izdanju novoga broja Vijenca

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.