Hrvatski radio

Radio Split

“I dok je srca, bit će i Kroacije!”

28.11.2019.

14:32

Autor: Vesna Relić

“I dok je srca, bit će i Kroacije!”

“I dok je srca, bit će i Kroacije!”

Foto: - / -

naslov je knjige Renate Dobrić koja će biti predstavljena 28. studenoga u Teatrinu GK Solin, s početkom u 19 sati. Knjigu će predstaviti: Ivona Jakić, novinarka HRT Split, Zoran Bošković, direktor Naklade Bošković i autorica, dok će u dramskom dijelu programa sudjelovati: Pere Eranović, glumac HNK

Split; Marijan Grbavac, voditelj i glumac Dramske udruge Proložac; Mira Marinović Batić i Ivica Žegarac Žuti. U glazbenom dijelu programa nastupit će Zbor Osnovne škole kneza Trpimira (učenici iz Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca).

Riječ je o zbirci nagrađenih drama u kojima autorica kroz riječi hrvatskih baka i djedova, djece, branitelja i ostalih raznih generacija Hrvata progovara o obitelji, vjeri, domoljublju, prošlosti i tradiciji, pa tako npr. u drami “Oči su pune, ma je duša prazna” na kaštelanskoj čakavštini govori o božićnim običajima u Kaštelima u vremenu naših djedova i baka.

Ulaz je slobodan.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.