Hrvatski radio

Radio Split

Ipak dva koncerta na 18. SARS festivalu

21.07.2021.

12:08

Autor: RS

Ipak dva koncerta na 18. SARS festivalu

Ipak dva koncerta na 18. SARS festivalu

Foto: - / -

Iako su posljednja dva dana brojni mediji prenijeli vijest o ''najvjerojatnije otkazivanju'' 18. sinjskog S.A.R.S. festivala, organizator, Sinjski kulturni urbani pokret, danas je potvrdio da jubilarno, punoljetno izdanje (koje se trebalo održati 2020.) ipak ide!

U obilju otkazanih koncerata i nastupa, ovo je jedna sjajna vijest za sve ''gladne'' live glazbe, dobrog ritma i još boljeg druženja i svega ostaloga čega smo se morali odreći u ova pandemijska vremena. Udruga Sinjski kulturni urbani pokret festival će organizirati sukladno svim trenutno važećim epidemiološkim mjerama – svi posjetitelji morat će na ulazu predočiti valjanu COVID putovnicu, a za posjetitelje koji je nemaju organizator je osigurao brzo antigensko testiranje prije ulaska u zonu festivala. Cijena testa bit će simboličnih 10 kuna, a s obzirom da negativan test vrijedi 48 sati, velika je prednost što će s jednim testiranjem posjetitelji osigurati boravak na obje večeri!

A za pravu zabavu na 18. S.A.R.S.-u bit će zaduženo vrlo šaroliko i zvukoliko društvo! Već tradicionalno, i prvu i drugu večer otvaraju domaće snage u usponu, sinjski bendovi Simbola (petak) i Štakori (subota). Nakon Simbole, publika će u petak imati priliku čuti sveprisutni i nikad popularniji Bluvinil i njihov najveći hit ''Apaši''. Točku na ili točku na petak stavit će urbane legende, kraljevi zabave, jedna i jedina Zadruga.

Da i drugi dan festivala zabava ostane na razini, pobrinut će se šaroliko društvo – zarazno energični punkeri iz Buže, mladi triljski reper koji novim albumom ruši apsolutno sve rekorde – superbrzi i superžestoki Grše, a užarenu atmosferu poslije ovih imena, do kraja će rasplamsati prekaljeni veterani, svima omiljeni dečki iz Gajnica – duhoviti, oštri, britki i pitki, kako to već priliči Hladnom pivu! Cijena dnevne ulaznice iznosi 70 kuna.

Imajući u vidu ograničavanje trajanja događaja do ponoći, organizatori su pomaknuli satnicu bendova i obje će festivalske večeri započeti u 19:30. Također, iz udruge Sinjski kulturni urbani pokret još jednom apeliraju na odgovorno ponašanje svih posjetitelja i preporučuju raniji dolazak u zonu testiranja kako se ne bi stvorile gužve pred sam početak nastupa. Testiranje pred ulazom moći će se obaviti od 15 sati poslijepodne.

18. S.A.R.S. festival dio je SKUP-ova programa “Kultura u zaleđu” koji se financira iz sredstava podrške Zaklade “Kultura nova” za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata. Program je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Sinja, Turističke zajednice grada Sinja, Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP-a. Sponzori programa – Bazenska tehnika i Hotel Alkar Sinj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.