Hrvatski radio

Radio Split

Ivan Listeš izlaže u solinskom Teatrinu

20.05.2016.

08:54

Autor: Vesna Žižić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Teatrinu Gradske knjižnice Solin otvorena je izložba slika "More u moru, unutar mora u moru" kaštelanskog umjetnika Ivana Listeša. Izložbu ovog mladog akademskog slikara otvorio je Hrvoje Marko Peruzović.

On je i autor predgovora kataloga u kojem je istaknuo: „Na Ivanovim slikama kao da se mikrokozmos i makrokozmos stapaju, nestaju granice, gube se odnosi veličina, sva materija se prožima i odjednom sve postaje moguće. Na sićušnim svemirskim školjkama rastu vitki čempresi, stoje male i trošne dalmatinske kućice i labirinti drvenih suhozida. Ribari kozmonauti veslaju kroz galaktička prostranstva u potrazi za nebeskim ribama, dok se na jarbolima vijore zastave Dalmacije...  Ivan u svojim djelima sjajno spaja najčišću likovnost i istinsko majstorstvo s duhovitim i angažiranim sadržajem, spoj je to koji će nas nesumnjivo, makar nakratko, teleportirati u šarena prostranstva Ivanova osobna svemira.“

U prigodnom programu otvaranje izložbe nastupila je Ženska klapa KUD-a Salona koja je ovu lijepu umjetničku večer upotpunila upravo onim što asocira na Dalmaciju i more: klapskom pjesmom.

Izložba će biti otvorena idućih mjesec dana, a može se razgledati svakog radnog dana od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 13 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.