Hrvatski radio

Radio Split

Izložba "Borderline" Petre Brnardić

15.01.2019.

14:31

Autor: Mladen Vuković

Izložba "Borderline" Petre Brnardić

Izložba "Borderline" Petre Brnardić

Foto: - / -

U galeriji Fotokluba Split u srijedu 16. siječnja 2019. godine u 20 sati je otvorenje izložbe "Borderline" autorice Petre Brnardić sa serijom introspektivnih autoportreta kojima autorica pokušava dekonstruirati vlastiti identitet izoliranjem trenutaka osobitog emotivnog naboja.

Scenografski bogate i vizualno promišljene fotografije prikazuju širok spektar nijansi ljudskog stanja i osjećanja, 
te u promatraču neminovno evociraju niz emocija – od paranoične, paralizirajuće panike do samosvjesnog osjećaja ispunjenog prihvaćanja - najavljuju iz Fotokluba Split.

Izložba  je istovremeno veoma osobna, ali i univerzalno ljudska, koja kroz intimni dnevnik progovara o stanjima koje svatko od nas može proživjeti.

Petra Brnardić rođena je 1978. godine u Zagrebu, gdje je završila Akademiju dramskih umjetnosti, a uz fotografiju bavi se i brojnim drugim vidovima vizualne umjetnosti. Sudjelovala je na brojnim samostalnim i skupim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, uvrštena je u tri fotografske zbirke, a za svoj rad dobila je nekoliko nagrada i priznanja.

Izložbu možete pogledati do 31. siječnja 2019.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.