Hrvatski radio

Radio Split

Izložba "Da sam ja kapetan..."

02.05.2018.

07:46

Autor: Mladen Vuković

Izložba "Da sam ja kapetan..."

Izložba "Da sam ja kapetan..."

Foto: - / -

Hrvatski pomorski muzej Split poziva na otvorenje izložbe dječjih radova „DA SAM JA KAPETAN…“ u petak 4. svibnja 2018. u 11 sati u dvorani Hrvatskoga pomorskog muzeja, Tvrđava Gripe. Izložba je rezultat istoimenog projekta Hrvatskog pomorskog muzeja Split koji je započeo u siječnju 2018.

U projektu su sudjelovala djeca i učenici iz predškolskih ustanova grada Splita te učenici osnovnih škola iz Splita  
i Solina i to: DV Disneyland – Split, DV Kaštelet – Split, OŠ Mertojak – Split, OŠ Lučac – Split, OŠ Gripe – Split, OŠ Ravne njive – Split i OŠ Don Lovre Katić – Solin.

Na izložbi će biti predstavljeno više od stotinu individualnih i grupnih dječjih likovnih radova koji su izrađeni u nekoliko tehnika te s nekoliko vrsta materijala: modeliranje gline, crtanje i slikanje drvenim bojama, temperama te pastelnim bojama na različitim podlogama; korištena je i tehnika laviranog tuša te 3D oblikovanje žicom, recikliranim papirom, kartonom i drugim materijalima, a sve na navedenu temu kapetana koja je inspirirala djecu na izradu likovnih radova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.